Djur är för många en viktig och älskad familjemedlem. När det händer dem något finns vi där!

Vi vet att det kan kännas jobbigt att behöva söka sjukvård för sitt djur och förstår att man som djurägare kan vara orolig.Vi försöker skapa en miljö där både du som djurägare och ditt djur ska känna sig trygga och väl omhändertagna. För oss är det viktigt att alla kunder känner sig lyssnade på, delaktiga och trygga i alla beslut.

Vi erbjuder professionell djursjukvård som vi är stolta över, alltid med djurets bästa för ögonen.

Vår unika kombination av resurser, specialistkompetens och personligt engagemang skapar unik trygghet för dig och din fyrbenta vän!

Varmt välkommen till oss när du behöver hjälp med ditt djur!

 

Inför besöket

Eftersom djuren inte själva kan tala om vad som är fel är det viktigt att du kan berätta för veterinären hur du upplever att ditt djur mår och beter sig.

Allmänmottagningen fungerar precis som en mottagning på ett vanligt sjukhus. Alla patienter tas emot och skrivs in i receptionen. Därefter får ni träffa en veterinär. Veterinären gör en grundläggande undersökning, som ibland behöver kompletteras med exempelvis blod- eller urinprov, ultraljud eller röntgen. Tillsammans med veterinären bestämmer du som djurägare vilka prover som ska tas och hur eventuell behandling ska gå till.

Inför röntgen

  • Röntgen av brösthåla och buk går oftast bra att utföra utan att ge lugnande medel.
  • Vid röntgen av bukhålan kan det i vissa fall vara en fördel om djuret inte nyligen har ätit och är nyrastad, då en stor mängd mat i magsäcken eller tarmarna kan skymma en del av andra organ i området.
  • Röntgenundersökning av brösthålan kräver ingen specifik förberedelse.
  • Röntgen av skelettet (t.ex. HD- och AD-röntgen) kräver nästan alltid att hunden eller katten får lugnande medel då det är viktigt att den ligger helt stilla under undersökningen. Hundar och katter bör därför vara fastande inför röntgenundersökningar av skelettet.
  • Kom ihåg att inte ge din hund eller katt mat några timmar innan röntgen. Detta eftersom din hund och katt kan komma att få en lugnande spruta.
  • Viktigt! Kom även ihåg att ta med din hunds stamtavla vid SKK-röntgen.

 

Inför ultraljud

  • Hunden eller katten bör helst vara fastande i 8-12 timmar före besöket för bukultraljudsundersökning. Vid ultraljudsundersökning av urinblåsan bör urinblåsan vara fylld. Låt därför inte din hund eller katt kissa ca 4-6 timmar innan besöket.
  • Ekokardiografi (ultraljud av hjärta) kräver ingen specifik förberedelse.
  • De flesta ultraljudsundersökningar går bra att utföra utan att ge lugnande medel.

 

Inför en operation

  • Det är viktigt att djuret är fastande inför en operation eller sövning. Ingen mat ska ges efter klockan 24.00 kvällen innan. Men djuret ska alltid ha tillgång till vatten. Unga valpar och kattungar ska inte svältas så lång tid innan narkos och kan därför ibland rekommenderas en mycket liten portion mat på morgonen innan ankomst. Fråga gärna om du är osäker på vad som gäller vid planerade åtgärder under narkos. OBS! Fastandet gäller ej kanin och marsvin som ska ha fri tillgång till mat hela tiden.
  • Rasta djuret ordentligt före inlämning.
  • Bada gärna hunden/katten dagen före operation, så minskar risken för infektion i operationssåret.
  • Inför ortopedioperationer ska hundar och katter badas med klorhexidinshampoo, så minskar risken för infektion.

Vårdavdelning

Om ditt djur behöver läggas in för vidare utredning och/eller behandling så hamnar hunden eller katten på vår vårdavdelning. Hit kommer patienter som exempelvis behöver vätskeersättning och mer intensiv behandling.

På vårdavdelningen är veterinärer, legitimerade djursjukskötare och djurvårdare måna om att skapa en så stressfri och lugn miljö som möjligt. Mycket tid läggs på rastning, omvårdnad och matning av patienterna och personalen är noga med att ge djuren uppmärksamhet och omtanke.

Oftast har vi inga djur som stannar under natten. Vården bygger istället på att djuren, då de behöver behandling, får denna under dagen, men tillbringar natten hemma hos husse och matte i lugn och ro.

Vi upplever att de flesta djur faktisk tillfrisknar fortare på detta sätt. De kan både vila bättre och kommer igång att äta fortare om de har kontakt med sin hemmiljö.

De djur som behöver dygnet-runt-vård remitterar vi naturligtvis till klinik med personal dygnet runt.

Flanksitt

Som en av få kliniker i Sverige så gör vi så kallade flanksnitt vid kastration av honkatter.

Operation

På operationsavdelningen tar vi hand om alla patienter med problem som kräver kirurgiska ingrepp men också förebyggande åtgärder som till exempel kastrationer.

Laboratorium

Vi har eget välutrustat laboratorium, vilket innebär att vi har möjlighet att utföra många av de vanligaste analyserna själva.

Gastroskopi och bronkoskopi

Vi har även utrustning och resurser för att utföra både gastroskopi och bronkoskopi.

Tandvård

Precis som vi människor kan våra husdjur få problem med tänderna, något som kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Vi erbjuder tandrens, digital tandröntgen och tandextraktioner av välutbildad personal. Vi erbjuder även gratis tandkoll till sköterska.

Fosterdiagnostik

Dräktighet hos hund kan säkerställas med ultraljud som vanligtvis utförs tidigast 28 dagar efter parning.

Röntgen/ultraljud

För att vi skall kunna ställa en så säker diagnos som möjligt, behöver ibland den kliniska undersökningen kompletteras med röntgen eller/och ultraljud.

Ortopedi och avancerad mjukdelskirurgi

Vi har kunskap och resurser att utföra avancerad ortopedi och mjukdelskirurgi.

Följ oss på våra sociala medier och via nyhetsbrev.

Vi är medlemmar i Svensk Djursjukvård vilket är djursjukvårdens arbetsgivar- och branschorganisation.

Läs mer